Prännin kylältä eikä mistään mettän perältä

IMG_0670 – kopio

”Prännin kylääset eli nykypäivääsesti ilamaastuna”  Yliluoman Kyläseura noin 50 postiosoitteen / kotitalouden jäsenmäärällä oli järjestänyt osin kökkätyönä  toteutuneen Prännin Patikaksi nimetyn patikointireitistön, komean kodan ja kahden laavun virkistysalueen juhlavan vihkimistilaisuuden lauantaina 2.  toukokuuta 2015.

IMG_0676 – kopio

Tilaisuuteen oli saapunut arviolta puolensataa vierasta lapsista veteraani-ikäisiin. Kauniissa, joskin hieman koleahkossa kevätsäässä musiikin ja melodian mestaroi kylän ”kanttori”  EIJA KORPI.  Varsinaisen vihkitoimituksen ja siunauksen sanat toimitti kappalainen SATU LINKO ja myös tulevan kesän satoa muistettiin siunauksen sanoin ja paikalla oli aito vanha kylvövakkakin.

IMG_0677 – kopio

Juhlapuhetta pitämään oli saatu MERVI NIEMI-HUHDANPÄÄ edustaen näin hankkeen rahoitusta konsultoinutta AISAPARI kehittämisyhdistystä.   Juhlapuheessaan Mervi siteerasi  Wikipediaa analysoiden patikoinnin käsitettä arkijärkiseen muotoon.

IMG_0678 – kopio

Kyläseuran äänitorvena hankkeen etenemistä ja rahoitusta esitteli härmäläisellä huumorilla höystäen KAUKO KORPI.                   Kiitoksen sanoja hanketta voimallisesti vetämässä ollut Korpi lausui kaikille rahoittaneille tahoille unohtamatta kökkäväkeä. Myös Päivi Kultalahti mainittiin, Hänen käsialaansa on Prännin Patikan upea flyeresite ja Päivi on ollut toteuttamassa myös kyläseuran kotisivuja.  Yliluoman kylän elämää voi seurata tästä http://yliluoma.info/  Juhlallinen tilaisuus huipentui KIVEENHAKATTUJEN KYLTIN paljastukseen jonka suorittivat kyläseuran sihteeri JAANA RIUTTA ja kyläseuran puheenjohtaja ANTERO MÄNTYNIEMI.

IMG_0680 – kopio

KIVEENHAKATTUJEN KYLTTI esittelee hanketta taloudellisesti tukeneet yhteistyötahot ja yritykset.

IMG_0686 – kopio

Rahoitusta Prännin Patikka on saanut n. 71000 euron hankkeeseen EU avustuksena 19000 euroa, Valtion avustusta 17000 euroa ja Kauhavan kaupunki antoi 6000 euroa. Omaa rahaa kyläseura laittoi hankkeeseen n. 7000 euroa ja kökkätyön arvo on n. 20000 euroa.  Mittava ja kunnianhimoinen hanke rakennuksineen oli kyläläisten ja luontoliikkujien käytössä valmiina keväällä 2014.  Kodan vieressä on kompostoiva käymälä ja reitin varrella kaksi 5-6n hengen yöpymisen mahdollistavaa lautalattiaista hirsilaavua.

IMG_0691 – kopio

Pystytystyössä oli kökkäväen apuna muutama paikallinen palkattu ammattitimpuri.  Päävastuun hankkeen etenemisestä ja aikataulun toteutumisesta kantoivat yhteistyössä pj. ANTERO MÄNTYNIEMI ja KAUKO KORPI innostaen ja hankkien kökkäväkeä.

IMG_0667 – kopio

 

Kyläseuran puolesta puheenvuoron käyttänyt KAUKO KORPI toivoi reitistön ja rakennusten kiinnostavan ulkonaliikkujia ja luonnonrau-haa kiireisen elämän keskelle etsiviä lähettäen samalla vilpittömän viestin ilkivaltaa ihannoiville ja harjoittaville tahoille jotta nämä ihmisten ja kyläläisten käyttöön valmistuneet hienot kohteet säilyi-sivät nykyisessä kunnossa.  Jokainen voi täällä vapaasti liikkua, mutta yhteisvastuullinen mieli olkoon mukana matkalla kun askeltaa paljon suunnittelua ja kovaa työtä vaatineita polkuja pitkin!

IMG_0688 – kopio  IMG_0689 – kopio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *