Elämystuotantoa, heinän tuoksua, työtä ja leikkiä!

Viivin ja Valtsun valtakunta

IMG_2236 – kopio – kopio

Pienenä tyttönä MARIKA KOSOLAn saappaisiin tarttui hevosen tuoksu eikä sitä pestä pois – sydämeen avautui kerralla ovi hevosten hoitavaan maailmaan!  Naapurissa oli hevosia ja lapsuusvuodet vaihtuivat teiniyteen eläinten kanssa  touhuillessa.                 Ensivierailu oli jo 7 -8 vuotiaana tyttölauman mukana naapurin Sepon tallilla hevosen silmiä ihmettelemässä.  Vuosien varrella taito ja rohkeus kasvoivat elämän ja työn kokemuksissa.

IMG_2223 – kopio (2)

ATK-apuvälinekouluttajan ammatti vei maalaistytön koulunpenkin kautta vuosiksi ruuhkasuomeen aikuistumaan. Vuodet kuluivat pääkaupunkiseudun näkövammaisia kouluttaen ja auttaen apuvälineiden käyttämiseen.  Kaipaus kotikylään ja teini-iän ravitallimuistot repäisivät kuitenkin v. 2003 Marikan maatalouslomittajaksi – naapurista löytyi aviomies Veikko!

Sukunimen vaihtuessa tuli hankittua oma hevonen, LynxGame, joka juoksi raveissakin.  2005 astui elämään Sylvi, suomenhevonen, mutta kun ikääntynyt Sylvi ei enää varsonut, unelma hevosenkasvattajana toteutui 2006 syntyneen Viivin (Tumen Välke) varsan hurmaavien silmien viettelemänä.

Viivi ja Marika (klikkaa linkkiä !)               https://www.youtube.com/watch?v=4ca078Somow                      Tampereen Hevosmessuilla 2013

MARIKA ratsastuksen ohjaajana omalla kentällä.

IMG_2231 – kopio – kopio – kopio

 

HÄRMÄ elokuvan nähneet ovat nähneet myös Viivin, hevosella on filmissä vahva ja keskeinen rooli. Ura filmitähtenä saattaa jatkua, mutta onhan Viivi ihmisten suosima ja haluttu myös kotimaisemissa rauhallisena ja turvallisena suomenhevosena.                               KOSOLAN TALLI  (linkki!)  http://kosolan-talli.webnode.fi/  on rento ja haluttu kohde hevosiin hullaantuneiden pienten ja suurempienkin irtautuessa kodin ja arjen rutiineista.

Pihapiiriä tarkkailee Valtsu joka on yksi perheenjäsen siinä missä hevosetkin!

IMG_2241 – kopio – kopio – kopio – kopio

 

Marikan ja Veksin yhdessä pyörittämässä KOSOLAN TALLIssa asustaa 10 hevosta (11 karsinapaikkaa), joista 6.5 on omia.                       2 hevosta on kantavana tällä hetkellä eli varsoja on tulossa.  ”Elämyksellistä hevostoimintaa”  kotoisissa tunnelmissa markkinoiva talli järjestää (4) neljä hevosleiriä kesällä 2014.

Päätuote Kosolan Tallin tarjonnassa ovatkin suositut hevosleirit ratsastustuntien ohella (juhannukseen asti  – jatkuu elokuussa). Unelmien jonossa seuraavana toteutumista odottaa Ratsastuksen ohjaajakoulutus, vaikka kokemusta Marikalla on  jo työnsä kautta ja onhan Ypäjälläkin opiskeltu alaa sekä kursseja käyty.

VEIKKO (Veksi) huolehtii keittiöhommat / ruoanlaitot leiriläisille ja kaupassakäynnit hoitaen myös kalustohuollon ja konehommat!  Ja on päivittäin tarmokkaasti mukana myös tallin asiakkaiden keskuudessa – tietää ja hallitsee maatalossa kasvaneena monet työt.

 

IMG_2234 – kopio – kopio – kopio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *